Trobades d’Escoles en Valencià, Vall d’Albaida a Ontinyent el 31 de març

Trobades 2012

Enguany les Trobades s’inicien a la nostra ciutat, a la nostra comarca, és per això que des de l’Assemblea de Joves Meruts hi hem col·laborat amb la preparació de diversos tallers per a goig dels més menuts. Ja participàrem en anteriors edicions i ho passàrem d’allò més bé, a Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida i Benimaclet, amb el nostre taller d’estampació de samarretes, però enguany hem volgut sumar esforços i oferir algunes activitats més. Allà hi serem, perquè els Meruts també estem amb la nostra llengua.

Sí al valencià!

DATES I LLOCS DE LES TROBADES D’ESCOLES EN VALENCIÀ 2012:

31 de març – ONTINYENT (la Vall d’Albaida)

20 al 28 d’abril – BARCELONA (Espai País Valencià)

22 d’abril – GUARDAMAR (el Baix Vinalopó i el Baix Segura)

22 d’abril – ANTELLA (la Ribera)

27 d’abril – ALACANT (l’Alacantí – Secundària)

29 d’abril – MUTXAMEL (l’Alacantí – Primària)

29 d’abril – EL GRAU DE CASTELLÓ (Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló)

5 de maig – ROTGLÀ I CORBERÀ (la Costera)

13 de maig – VALÈNCIA (el Camp de Túria, el Camp de Morvedre, l’Horta Nord, València i l’Horta Sud)

19 de maig – VILALLONGA (la Safor-Valldigna)

19 de maig – LES COVES DE VINROMÀ (Col·lectius per la Llengua i la Cultura de Castelló i Maestrat Viu)

26 de maig – EL POBLE NOU DE BENITATXELL (la Marina Alta)

2 de juny – BENIMANTELL (la Marina Baixa)

2 de juny – ALCOI (l’Alcoià i el Comtat)

 

Vídeo presentació Trobades 2012 

 

MANIFEST DE LES TROBADES 2012:  SÍ AL VALENCIÀ! NO A LES RETALLADES!!

Des de la primera Trobada, enguany farà 28 anys, les Trobades sempre han sigut un espai públic lúdic i reivindicatiu, on pares i mares, ensenyants, alumnat, ajuntaments i entitats socials diverses han unit esforços en defensa del valencià i d’aquells reptes educatius i socials valorats com a imprescindibles en cada moment.

cartell_trobades2012_mariscal.jpg

Les Trobades han sigut i són la suma voluntària i decidida dels qui fem i estimem el valencià, la nostra cultura, el nostre país.

Així, les Trobades són motor anual de canvi social. Altaveu de reivindicacions. Recordem l’eficàcia, l’any passat, en aglutinar centenars de milers de voluntats per exigir una educació plurilingüe de qualitat i fer retirar una proposta infame del conseller de torn.

Enguany, com a conseqüència continuada del balafiament de recursos públics, l’administració ha decidit retallar d’on no cal, d’on ens fan mal: dels serveis públics, dels treballadors públics. L’escola pública valenciana no necessita retallades, necessita inversió, bona gestió, més valoració social.

Els drets laborals, l’atenció adequada i de qualitat de l’alumnat empitjorarà greument si no diem junts, com més fort millor: NO A LES RETALLADES! SÍ AL VALENCIÀ!!

Des del març fins al juny assegurem que cadascuna de les 14 Trobades siga una manifestació popular més de les convocades exigint uns serveis públics de qualitat, suficients i que no conculquen els drets de la ciutadania.

El nostre país necessita una depuració de responsabilitats i un impuls decidit de regeneració de l’ètica democràtica.

Des d’Escola Valenciana us animem a emprendre un moviment decidit per tal d’organitzar, debatre i participar activament en les Trobades. Ens hi juguem molt, ara i en el futur més immediat.

A les Trobades de 2012 demostrem que nosaltres, els valencians, cinquanta anys després de la publicació del llibre del mestre Joan Fuster, estem més vius que mai. Les Trobades són vostres, les Trobades sou vosaltres. Escola Valenciana sou vosaltres. I l’educació pública, de qualitat i en valencià…, sou vosaltres.

You may also like...

1 Response

  1. aperlafesta escrigué:

    La trobada a les Coves de Vinromà és el dia 13 de maig, no el 19.
    Salut,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *