II Universitat d’Estiu merudiana

DIPTIC UNI ESTIU

Ja tenim l’estiu ací, amb ell venen les visites al pou clar, la calor i per segona volta la universitat d’estiu, que organitza l’assemblea de Joves Meruts a Ca la Mera.

Al igual que l’any passat aquesta iniciativa continua amb la convicció d’oferir diversos tallers gratuïts per a persones adultes. A més a més, una altra idea d’aquesta iniciativa és incentivar l’autoaprenentatge de les persones i la compartició de coneixements.

Tots els tallers són gratuïts però cal inscriure’s a info@meruts.org

Taller de transferències i pintura de paisatge

1 i 2 de juliol / de 18h a 20h / Dèlia Celada i Virginia Sanz

Breu iniciació a la pintura de paisatge i a la tècnica de transferències. Cal dur pinzells i suports de tela o paper.

Taller de rellotges de sol

6 i 8 de juliol / de 18h a 20h / Joan Olivares

Aprendrem a com crear i fer servir un rellotge de sol.

Taller de Ioga

6, 20 i 27 de juliol/ a les 20h / Jorja Mollà

Introducció al ioga a un nivell bàsic o principiant. La versatilitat d’aquesta tècnica permet adaptar-se a qualsevol estat físic i edat. Consisteix en practicar postures o “asanes” que afavoreixen la correcció postural, la tonificació muscular i l’activació energètica. Així com la pràctica de diferents respiracions conscients “pranayama” que estimulen la relaxació, concentració i l’atenció mental.

Material necessari: Aïllant i roba ampla

Taller d’audiovisuals

7, 14 i 21 de juliol / de 10h a 13:30 / Anmorsigol

Vorem com gravar i muntar una peça de video amb continguts variats (vídeos informatius, musicals). Aquest any mirarem de desenvolupar peçes audiovisuals sobre la mateixa universitat d’estiu, fent al taller una part més teòrica i de vore com fer i, a partir de grups d’afinitat cobrir algun dels actes de la universitat d’estiu en format audiovisual.

Material necessari: Ordinador portàtil i Càmera de vídeo. ( Si algú no disposa del material també pot vindre )

Taller de desobediència civil

9 de juliol / de 10h a 14h / Col·lectiu antimilitarista la tortuga

Reflexionarem sobre com ens eduquen d’una forma acrítica, per a l’obediència, el seguir el flux de la societat per a fer-nos inofensives. Com les nostres capacitats de desenvolupar personalitat pròpia queden subsumides en una educació que pretén una societat de persones quasi idèntiques. El taller ofereix algunes pistes i pautes per a aprendre a enfrontar-se a estes coses i poder ser una mateixa

Taller de Teatre i clown “Escenari d’estiu”

Del 13 al 17 de 17:30h a 21:30h + el dia 18 de 10h a 14 h de juliol / Galahad Torró, Laura Ferré i Tanyo Mollà

Amb aquest taller es pretén entrar dins del món del teatre i del Clown, també la idea es de que servisca com a punt de trobada de diverses persones interessades en aquest fantàstic món. A més a més, el Diumenge dia 19 les participants més atrevides del taller participarem en “Escenari a la fresca” una petita representació que farem a Ca la Mera.

Taller de calç

Del 20 al 23 de juliol / 10:00 a 14:00 h / PERE RODRIGUEZ
Vorem quines utilitats té la calç i aprendrem diverses tècniques de construcció on la podem utilitzar, de la mà d’un especialista en aquest material que en altres temps era indispensable a totes les cases.

Material recomanat: roba per a obrar

Taller de restauració de cadires de boga

28 i 29 de juliol / 10h a 13h + 18h a 20h / Pablo de Benàmer

El taller te com a objectiu el aprenentatge de la tècnica del trenat de la boga a les cadires de fusta tradicionals. La durada del Taller serà de dos dies on restaurarem algun dels taburets de la barra de Ca la Mera amb aquesta matèria prima.

La boga és una planta que cal assecar i posteriorment hidratar per poder-la treballar. Cal triar-ne les fulles, torçar-les i tensar-les; la corda que en resulta, es trena al voltant dels barrots de la cadira.

Durant el taller podrem gaudir i aprendre de totes les parts d’aquest procés artesà de la ma de Pablo, un estudiant de Benàmer que decidí aprendre l’ofici per seguir amb la transmissió popular i tradicional d’aquesta tècnica. Pablo va aprendre aquest ofici de la ma d’un artesà del seu poble i ara, ve a Ca la Mera per compartir aquest coneixement artesà amb tots els qui vulguin participar en el marc de la Universitat d’estiu.

La boga es un material que s’extrau de la planta de la boga que podem trobar entre les espècies de flora dels paisatges de ribera dels nostres rius. Per tant, es una matèria primera de proximitat a l’abast dels habitants del nostre territori. Des de la Universitat d’estiu es realitzarà una excursió opcional al riu per recollir-ne. Aquesta serà dues setmanes abans del curs. Els inscrits seran avisats d’antelació per si estan interessats en acudir-hi.

Taller d’introducció a la creació de pàgines web

30 i 31 de juliol / 30 de juliol de 18 a 20 i 31 de juliol de 17 a 19 / Toni Conca

Amb aquest taller es donara una visió general de com crear una pàgina web des de 0 i de com mantindre-la utilitzant wordpress que és un sistema per a crear llocs dinàmics i mantindre’ls d’una forma fàcil i dinàmica.

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *