IIIa Universitat d’Estiu- Busquem col.laboradors

Des de l’ateneu popular ca la mera estem preparant la programació de la IIIa Universitat d’Estiu. Us enviem aquest correu per si voleu col.laborar realitzant algún taller o curset.

Als arxius adjunts hi ha una fitxa per emplenar amb les dades de contacte i les característiques del curs. I ací baix fem una explicació de la falla, per si voleu saber un poc millor de que es tracta aquesta iniciativa.

 

QUI SOM?

L’ateneu “Ca la Mera” és un projecte que naix des de l’assemblea de joves meruts per a oferir una oferta cultural, lúdica i formativa alternativa a totes les persones interessades en  crear de forma conjunta projectes i activitats d’interés comú.

OBJECTIUS DE LA UNIVERSITAT D’ESTIU

L’objectiu principal és el de realitzar un  projecte de formació oberta i gratuïta, dirigida especialment  a persones adultes i amb necessitat d’aprendre coses que els ajuden  créixer com a persones

El concepte d’universitat d’estiu pretén recuperar la tradició d’autoaprenentatge i  l’autoformació que es realitzava als ateneus populars, que eren el punts de trobada per compartir i indagar en interessos i inquietuds comuns.

Esta línia d’actuació ens recorda el que serien les universitats populars en les que tots són portadors de saber i en les que l’aprenentatge significatiu des de l’experiència de cadascú és el punt de partida.

universitat estiu calamera CORREGIT

Cartell de l’edició del 2014

PRINCIPIS

Els tallers/classes estan enfocats per a un públic adult. Els tallers han de ser gratuïts (només es pagarà el cost dels materials) , ja que es partix de la base que el coneixement ha de ser de lliure accés no restringit i públic. També es pretén donar una oferta formativa accessible i assequible per a que tothom puga participar i aprendre en la mesura del seu interès.

Tenim la convicció que l’aprenentatge és bidireccional, n’aprén tant l’alumne com el professor.És per això que el desenvolupament dels tallers estarà guiat, però els alumnes podran participar aportant coneixements i inclús impartint part dels tallers en aquells aspectes o temes que puguen tenir més informació que els altres. En un principi es buscarà persones que tinguen alguns coneixements sobre el tema, però es manté la virtut que qualsevol que acudisca al taller pot aportar les seves experiències sobre el tema en qüestió, per a completar el taller

DIPTIC UNI ESTIU

Cartell de l’universitat d’estiu 2015

Cartell de l’univeristat del 2015Els tallers es faran sense ànim de lucre.  Des del punt de vista econòmic cada taller funcionarà de forma autònoma; el material necessari per a realitzar el taller correrà a càrrec dels alumnes. Les despeses de transport i manutenció dels coordinadors dels tallers/activitats correran a càrrec de l’associació cultural Assamblea de Joves Meruts.

La participació dels tallers ha de ser activa i presencial.  Es busca la implicació dels alumnes en els diferents tallers, tant en l’aportació de coneixements com materials necessaris per a les activitats.

DESENVOLUPAMENT DELS TALLERS

Els tallers seran autònoms, i el que els imparteixen tindran llibertat d’elegir els dies i horaris, continguts i metodologia.

Per a participar , s’haurà d’enviar un correu a info@meruts.org i us enviarem una fitxa per completar les dades de contacte, la disponibilitat horaria  i les caràcterístiques del curs que podrieu fer.

El projecte “UNIVERSITAT D’ESTIU A CA LA MERA “  es desenvoluparà durant es mes de Juliol del 2016.

Està pensat que els cursos/tallers es desenvolupen principalment entre setmana, encara que es possible que alguna activitat es desenvolupe durant el cap de setmana, en funció de la disponibilitat en tot cas.

You may also like...

1 Response

  1. Gustau Garcia Cardós escrigué:

    Hola companys! Ja fa temps que vullc fer algun taller de percu a la mera i aquesta és bona ocasió. La meva proposta és fer una masterclas de introducció a la percussió per a tots les publics, on cada participant interessat es porta el seu “tambor” (conga, djembe, cajón, un poal…) i fer ritmes tots junts dacord amb el nivell que tingam.
    L’altra proposta es fer una batukada amb tot el mon que s’apunte, però nessecitem instruments de batukada, no descarte la opció de fer també un taller de construcció d’instruments reciclats… Moltes opcions jejeje!! ja em comenteu si esteu interesats! Abraçades a totes!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *