IV Universitat d’Estiu a Ca la Mera

 

Ja aplega l’estiu i tenim ací la quarta edició de la Universitat d’estiu a Ca la Mera, enguany amb una pila de tallers d’allò més variats per a aprendre i compartir!

Si voleu participar en algun taller envieu un correu electrònic a info(arrova)meruts.org amb l’assumpte “Universitat d’estiu”, les vostres dades de contacte i el taller que voleu realitzar. Les places en alguns tallers són limitades, no s’encanteu molt si teniu ganes de participar!

 

Uni estiu 17 v2 low

ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA

10 i 11 de juliol de 9:30 a 13:30h

Amb Josep Sans Camps, expert en energia solar fotovoltaica

Curs teoricopràctic de disseny, projecció i muntatge d’una instal·lació solar fotovoltaica (ISF) autònoma.

El sol i l’electricitat. Principis de la conversió fotovoltaica

– Components i muntatge d’una ISF. Característiques i avantatges

– Legislació vigent

– Muntatge, connexió i posada en marxa d`una xicoteta ISF autònoma

TALLER D’AUTODEFENSA FEMINISTA

2 de juliol de 19:00 a 20:30h

Amb ARRAN Vall d’Albaida junt al gimnàs popular i autogestionat de Canals, Street Warriors Fighting Club.

En què consisteix?

L’activitat té com a finalitat tindre l’oportunitat de prendre contacte amb tècniques físiques d’autodefensa feminista a través de les arts marcials, per a així socialitzar aquests coneixements.

CREATIVITAT MITJANÇANT EL DIBUIX

3, 5, 11 i 12 de juliol de 19:30 a 21h

Amb Jose Montagud, graduat en Belles Arts (UPV) i màster en professor de Dibuix (UV).

En què consisteix?

Et consideres realment creatiu? Voldries participar en un taller on desenvolupar la creativitat mitjançant el dibuix? Doncs vine i participa! El taller va dirigit a totes les persones que estiguen interessades en el tema, vulguen conéixer un poc millor la creativitat i despertar-la. A totes aquelles que vulguen desenvolupar les seues habilitats creatives mitjançant el dibuix i estiguen interessats en participar en un taller actiu, on siguen els protagonistes del seu aprenentatge, els agrade dibuixar, pintar, crear, escriure, etc.

Al taller coneixerem el concepte de creativitat i la seua relació amb la societat, activitats de dibuix individuals, per parelles, grups, reflexions sobre les pràctiques realitzades i posada en comú. L’objectiu principal és despertar i potenciar la creativitat mitjançant exercicis relacionats amb el dibuix ja que és un mitjà ràpid d’expressió.

(+16 anys)

Si teniu a casa carbonets, llapis, retoladors, aquarel·les, pinzells i paper, dugueu alguna cosa, si no tindrem material a l’ateneu.

EDUCACIÓ PER A LA SALUT DEL SOL PELVIÀ

18 de juliol 20h

En aquest taller aprendrem a exercitar el nostre abdomen i el sòl pelvià, a càrrec de Josep Donat, fisioterapèuta.

Cal dur roba còmoda i és convenient portar estoreta aïllant.

AUDIOVISUALS

4, 6, 13 i 20 de juliol de 9 a 12h

Contingut: Aprendrem a elaborar els nostres propis continguts audiovisuals partint del procés de gravació fins al muntatge.

Cal dur… Us recomanem que porteu ordinador portàtil i càmera per a què les pràctiques siguen més profitoses.

CURS DE CUINA

 6,  11 i 13 de juliol de 18 a 20h

Amb Casimir Romero. Enguany al curs de cuina farem tres sessions temàtiques:

1 ) Arrossos

2) Rebosteria àrab

3) Coure amb forn de llenya

Cost: el dels ingredients que ens menjarem.

COM FER CISTELLES DE VÍMET

Dimarts 4 de juliol 18-21h

Taller amb Joan Olivares, que ens ensenyarà com teixir el vímet per a fer cistelles amb la tècnica tradicional.

Material necessàri; Haurieu de dur unes estisores de podar xicotetes per a poder treballar. Si pot ser, com les de la foto.unnamed

Cost: voluntat per cobrir les despeses del Vímet

 

CONSTRUCCIÓ DE MOBLES AMB PALETS

Vorem el que podem aconseguir amb alguns palets i una pila d’enginy per reciclar-los en forma de mobles com els que tenim al pati de l’ateneu.

Horaris per determinar segons la gent que s’interesse.

CONTE CONTAT, CONTE CREAT!

Dissabte 22 de juliol a les 10h

Amb Joana Valls Canales, il·lustradora llicenciada en Belles Arts

Qualsevol hora es bona per contar-nos històries de boscos, monstres, bruixes i mil aventuresmés com també per crear-ne de noves.

Compartim, explorem i reinterpretem els nostres contes preferits. Com ens els contem? Quins son els nostres personatges preferits? On ens porten?Com ens sentim a tornar-lo a escoltar?

Ens inventarem, contactarem i dibuixarem les nostres històries preferides, aquelles que enscontaven vora llit o somiàvem amb els ulls obert.

Taller d’expressió artística, memòria i creació col·lectiva.

Porta el teu conte preferit i de la mà a les persones més grans de casa. Aquelles que sempre t’han contat o a qui sempre has contat contes.

Material necessari: Fulls, llapisseres, pintures, tisores, retalls de paper

POR A CRÈIXER? INTERDEPENDÈNCIES

Dimarts 18 de 11 a 12:30h

Amb Rosa Conca

Com reacciones al vore’t una cana? et talles tu el cabell? a qui acudeixes quan estàs malalta?

Un taller per descobrir-nos.

Taller “La ciutat per a totes i tots – urbanisme inclusiu”

17 de juliol a les 18h

Qui farà l’activitat?

Eva M. Álvarez Isidro, arquitecta i promotora del seminari Women in architecture

En què consisteix?

Ens interessarem pel concepte d’inclusió de la diversitat i les minories socials, concebent una manera alternativa de pensar l’ordenació del espai, tenint en compte els usos diversos que se’n poden fer i no només els que ens imposen les formes principals de poder (econòmic i polític).

Tractarem de vore com dissenyar la ciutat per a que es convertisca en un be comú on es puguen desenvolupar totes les persones.

També imaginarem col·lectivament quines aplicacions es podrien fer de la perspectiva inclusiva al nostre poble, a parir d’un mapa que anirem re-dibuixant segons les nostres idees.

CONFERÈNCIA-DEBAT:

EL CAMÍ CAP A LA IGUALTAT. D’ON VENIM I ON ANEM.

Divendres 14 de juliol de 19 a 21h

Un repàs per la historia del moviment feminista des dels seus inicis, i debat

sobre els reptes actuals.

Amb Mari Cruz Pla Milán, del col·lectiu MésQueDones, agent d’igualtat i psicòloga. Professora associada Universitat València, Campus Ontinyent.

RISOTERÀPIA

20 de juliol a les 19h

Amb Isabel Mateu, psicòloga per la UNED. Màster de psicologia clínica i salut en la Universitat de València i altres cursos de postgrau.

Què farem?

El taller de la rialla és una activitat per a oblidar els problemes i aconseguir que les persones aprenguen a riure’s en grup, sense cap prejudici. La rialla sincera i oberta és el medicament més natural, eficaç i barat, produeix efectes ràpids i sense ninguna contraindicació.

Realitzarem jocs amb globus, ball amb música, mímica, percepció (del so, visual i del tacte) i expressió verbal que ens indueixen a riure.

Material necessari: si teniu globus, disfresses, nassos de pallasso o instruments per fer soroll, porteu-los!

AUTOHIPNOSI

18 de juliol a les 18h

Amb Isabel Mateu, psicòloga per la UNED. Màster de psicologia clínica i salut en la Universitat de València i altres cursos de postgrau.

La hipnosi no és una teràpia, sinó una tècnica adjunta o coadjuvant que facilita el resultat d’una intervenció. És una tècnica d’autocontrol, així no és la tasca del professional “controlar” al client, sinó ensenyar-lo a autocontrolar les conductes que són problemàtiques.

En què consisteix?

El taller de hipnosi es comprén de dues parts.

1ª Introducció a la hipnosi i mites.

2ª Exercici motor (creences i actituds), autohipnosi en grup, compartir experiències.

TALLER “Ja ho faig jo”

19 de juliol a les 19 h

Amb Vero Piqueras

Molt sovint observem que homes i dones es reparteixen les tasques de neteja i manteniment de la llar amb criteris de gènere molt estereotipats, és a dir, tenim la creença que hi ha feines més adients per a dones i unes altres més adequades als homes.

Així doncs, trobem que hi ha tasques com planxar, cosir, cuinar o tenir cura d’infants i gent gran que normalment recauen sobre les dones i, en canvi, hi ha altres com netejar el cotxe, canviar bombetes o fer petits arranjaments de la casa que recauen sobre els homes.

Aquest taller vol incidir en la idea que les tasques de la llar no han d’estar marcades en funció del sexe i que tothom és capaç de fer-les de la mateixa manera. Així mateix, cal aprendre a delegar feines i ensenyar com s’han de fer a les persones que no les han fet mai, per tal que tothom siga vàlid per a dur-les a terme.

RUTA DE LA MEMÒRIA HISTÒRICA DE LES DONES

19 de juliol a les 20h

Amb Àngel Cambra, historiador i gestor cultural

A través d’una passejada pel centre d’Ontinyent descobrirem alguns aspectes històrics de la ciutat que posen en relleu el paper de les dones i la seua repercussió en la societat ontinyentina als últims segles. Tot i que posarem especial èmfasi en períodes com la Segona República i la Guerra Civil, també parlarem de la importància del treball de les dones al llarg dels temps i d’algunes dones que destacaren en èpoques passades o en dècades recents.

DANSES POPULARS

Dimecres 5 i 12  a les 20:30h

Serà un espai on aprendre les danses de carrer d’Ontinyent.

Podeu portar positsses!

 

DANSA I MOVIMENT

Dissabte 21 de Juliol de 18 a 19:30

Amb Beatriu Casanova, s’ha format en el món de la dansa al ballet Opera i la Companyia de dansa Pampol’s de Xativa.
En què consisteix?

Aquest taller tracta de reconciliar-nos amb els nostres cossos i amb el seu llenguatge. La intenció és redescobrir la llibertat expressiva que ens proporciona la dansa i recuperar la capacitat comunicativa del nostre cos mentre gaudim d’una experiència col·lectiva enriquidora.
El taller consistirà en una sèrie d’exercicis d’escalfament, seguits per unes tècniques d’experimentació corporal senzilles, per a acabar gaudint de la improvisació ballant totes juntes.

INSCRIPCIONS

Alguns tallers tenen l’aforament limitat, podeu inscriure-vos emplenant aquest formulari o enviant un correu amb les vostres dades a info(arrova)meruts.org

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Color preferit

A quin curs o cursos vull apuntarme?

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *