Estem preparant la universitat d’estiu !

Des de l’ateneu popular ca la mera estem preparant la programació de la cinquena Universitat d’Estiu.Si voleu col.laborar realitzant algún taller o curset. poseu-vos en contacte amb nosaltres enviant un mail a info@meruts.org 

Ací baix fem una explicació de la falla, per si voleu saber un poc millor de que es tracta aquesta iniciativa.
cartell pre uni estiuweb

QUI SOM?

L’ateneu “Ca la Mera” és un projecte que naix des de l’assemblea de joves meruts per a oferir una oferta cultural, lúdica i formativa alternativa a totes les persones interessades en  crear de forma conjunta projectes i activitats d’interés comú.

Un espai que es proposa ser un punt de trobada obert per a tota aquella gent que vullga compartir interessos inquietuds i cabòries.

L’espai començà a donar les primeres pases el passat mes de Febrer, podeu consultar la programació de l’ateneu així com de l’assemblea del Meruts a la pagina web

OBJECTIUS DE LA UNIVERSITAT D’ESTIU

L’objectiu principal és el de realitzar un  projecte de formació oberta i gratuïta, dirigida especialment  a persones adultes i amb necessitat d’aprendre coses que els ajuden  créixer com a persones

El concepte d’universitat d’estiu pretén recuperar la tradició d’autoaprenentatge i  l’autoformació que es realitzava als ateneus populars, que eren el punts de trobada per compartir i indagar en interessos i inquietuds comuns.

Esta línia d’actuació ens recorda el que serien les universitats populars en les que tots són portadors de saber i en les que l’aprenentatge significatiu des de l’experiència de cadascú és el punt de partida.

PRINCIPIS

Els tallers/classes estan enfocats per a un públic adult. Els tallers han de ser gratuïts (només es pagarà el cost dels materials) , ja que es partix de la base que el coneixement ha de ser de lliure accés no restringit i públic. També es pretén donar una oferta formativa accessible i assequible per a que tothom puga participar i aprendre en la mesura del seu interès.

Tenim la convicció que l’aprenentatge és bidireccional, n’aprén tant l’alumne com el professor.És per això que el desenvolupament dels tallers estarà guiat, però els alumnes podran participar aportant coneixements i inclús impartint part dels tallers en aquells aspectes o temes que puguen tenir més informació que els altres. En un principi es buscarà persones que tinguen alguns coneixements sobre el tema, però es manté la virtut que qualsevol que acudisca al taller pot aportar les seves experiències sobre el tema en qüestió, per a completar el taller

Els tallers es faran sense ànim de lucre.  Des del punt de vista econòmic cada taller funcionarà de forma autònoma; el material necessari per a realitzar el taller correrà a càrrec dels alumnes. Les despeses de transport i manutenció dels coordinadors dels tallers/activitats correran a càrrec de l’ateneu.

La participació dels tallers ha de ser activa i presencial.  Es busca la implicació dels alumnes en els diferents tallers, tant en l’aportació de coneixements com materials necessaris per a les activitats.  

DESENVOLUPAMENT DELS TALLERS

Els tallers seran autònoms, i el que els imparteixen tindran llibertat d’elegir els dies i horaris, continguts i metodologia.

Per a participar , s’haurà d’enviar un correu a info@meruts.org emplenant la fitxa amb les dades de contacte ( Fitxa-Uni-estiu ) a disponibilitat horaria  i les caràcterístiques dels cursos als que es vol apuntar.

El projecte “UNIVERSITAT D’ESTIU A CA LA MERA “  es desenvoluparà durant es mes de Juliol. Està pensat que els cursos/tallers es desenvolupen principalment entre setmana, encara que es possible que alguna activitat es desenvolupe durant el cap de setmana, en funció de cadascuna en tot cas.

 

 

You may also like...

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada