Qui som?

Qui som?

L’Assemblea de Joves Meruts som un col·lectiu de joves que treballem de manera assembleària i autogestionada amb l’objectiu de donar suport i projecció a alternatives musicals i culturals. Sempre hem treballat per posar aquestes iniciatives, sobretot musicals, a l’abast de tot el públic ontinyentí i dels voltants.

Poc a poc ens hem anat configurant com una assemblea oberta i participativa en la qual no sols s’impliquen els membres de l’assemblea, sinó on també hi pren part molta altra gent que, amb més o menys freqüència, col·labora en l’organització de les activitats.

Què fem?

El Meruts nasqué com una iniciativa que buscava la difusió dels grups de música locals, atesa la manca de recolzament institucional, i així proporcionar-los la possibilitat d’actuar davant un públic més nombrós. Els diversos Meruts Festival, els Promeruts i tots els concerts en què hem col·laborat han anat conformant aquest projecte i ens han permés augmentar les seues dimensions any rere any. Amb el pas del temps hem ampliat el nostre espai d’actuació cap a altres àmbits més enllà del musical i actualment organitzem activitats diverses tals com xerrades, exposicions, tornejos d’escacs, la Ruta de la Tapa, excursions i diversos tallers, com el de construcció de malabars o estampació de samarretes; activitats l’èxit de les quals es basa en la participació de la gent.

D’altra banda, també col·laborem habitualment amb altres associacions i entitats. Ho hem fet especialment en la causa contra l’Alta Tensió ja fóra mitjançant l’organització de xerrades i concerts o ajudant a la difusió de les seues reivindicacions.

Com ens organitzem?

Com ja hem dit, funcionem de manera assembleària i autogestionada, però què implica tot açò?
L’assemblea, com a òrgan de decisió, és el lloc on cadascú exposa les seues idees i propostes i aquestes es debaten abans de ser portades a terme. Sempre procurem adoptar els acords per consens, per tal d’agrupar el màxim d’opinions, no enfrontar postures i elaborar així els projectes de manera col·laborativa. Les votacions queden reservades com a últim recurs, quan no trobem acords mínims possibles.

Per exigències legals, dintre de l’assemblea existeixen diversos càrrecs, però aquestos al remat són merament simbòlics ja que tots els membres tenim el mateix poder de decisió.

Com a autogestió entenem el fet de finançar les activitats amb els nostres propis recursos: és la filosofia del “fes-ho per tu mateix”. Tots els beneficis que obtenim d’aquestes els utilitzem exclusivament per a poder fer-ne noves. Com que som una associació sense ànim de lucre, prioritzem l’oferta d’activitats assequibles per tothom i a preus populars.

Com pots participar?

Estem oberts a qualsevol tipus de participació o col·laboració. Pots fer-te membre de l’assemblea, col·laborar puntualment o, simplement, assistir a les nostres activitats. T’esperem!!
Pots contactar amb nosaltres mitjançant info @ meruts.org i seguir les nostres activitats a la nostra web, al Facebook, Tuenti i Twitter